Hovet - Islandshästar -

Fredag

God morgon! Alltså mina hästar igår! ❤️ Trodde att Slemma skulle skicka mig åt h*vete efter tre dagars vila, men det visade sig vara fel. Hon gick verkligen superbra! Hon är så mycket mer ridbar nu och bröstryggen kommer upp mycket bättre. Alla gångarter funkade och tölten var bitvis riktigt riktigt bra! 

Fljóð var en raket igår. Hon var skitpigg och jag hade nog kanske behövt rida henne lite längre än jag gjorde, men tänker att jag kan ta ut och lufta henne lite ikväll när jag åker ut och ger Gullan medicin. Hon var duktig såklart, men fick rida på ordentligt för att få igång koncentrationen. 

Idag kommer det att hända grejor. Har ett viktigt möte nu på morgonen och sen kommer jag att göra något jag aldrig gjort förut. Känns spännande! Hoppas att ni får en fin fredag! 

Vallfari-träning

Hej på er! Något gladare idag! Full rulle här på jobbet som vanligt, men sen ska jag åka och hämta min lånebil och efter det blir det raka vägen till stallet. Jag hoppas hinna rida båda hästarna idag. I så fall blir det 4 pass/häst denna vecka. Normalt rider jag Fljóð 3 - 4 gånger per vecka, men jag är såklart väldigt lyhörd för om hon blir trött eller känns som att hon behöver vila eftersom hon är så ung. Slemma går 4 - 5 gånger per vecka. Jag tror att det är rätt lagom. Jag brukar försöka undvika att rida mer än tre dagar i rad utan vilodag.
 
I helgen blir det som sagt ovalbanan, och - faktiskt - så tänkte jag åka dit även veckan efter då Vallfari arrangerar träning där. Jag tror att det kan vara skitbra för Slemma att få ridas inne på banan med andra hästar runtomkring. Att bli störd, omriden och frånsprungen av främmande hästar hör ju till när man tävlar, och det är såklart viktigt att hästen kan hantera det. Träningen verkar inte vara uppstyrd utan det kommer nog vara lite anarki tror jag = ännu bättre miljöträning!
 
Jag är optimistisk idag, som ni säkert märker. Har helt enkelt mycket roligt att se fram emot! Ha en fin dag allihop!
 
 

Blä :(

Blä. Ibland blir det inte som man tänkt sig. R jobbar jättemycket just nu och ikväll är han supersen, vilket betyder att jag inte hinner till stallet om jag inte vill komma hem typ 01:00 (vi har bara en bil). Jag har fått be Ingrid ge Gullan sin medicin och R har fixat så att jag kan låna en bil den kommande veckan. Tyvärr är logistiken skitdålig i mitt liv som ni kanske märker. Min plan är såklart att ta tag i det här, och det kommer att bli betydligt bättre framöver, men självklart är jag lite frustrerad just nu. Det jag är mest orolig för är dock hur jag ska överleva morgondagens ridtur på Slemma utan att slå ihjäl mig. Men det får bli morgondagens problem. 

Hoppas att ni har haft en bättre kväll än jag! I morgon ska jag i alla fall till stallet. 

Onsdag

God morgon! Seg och trött idag, men samtidigt är det mycket som händer just nu och det är svårt att sortera alla tankar. Jag tror att allt det här kommer att bli positivt i slutändan, men det är - som vanligt vid stora förändringar - mycket att jobba med!

Idag ska jag hur som helst till stallet. Målet är att rida båda hästarna. Får se vad jag hinner! Jag saknar dem skitmycket i alla fall! I helgen måste jag lastträna lite med Fljóð så att vi kan komma iväg och träna lite. Känns som att det börjar bli dags för det.

Hoppas att ni får en fin onsdag allihop!