Hovet - Islandshästar -

Snökaos

Alltså vädret är helt hopplöst. Det tog mig flera timmar att komma ut till stallet idag. Flera vägar var avstängda och bilar låg som plockepinn i dikena längst hela vägen. Jag hade tänkt få massor av saker fixade idag, men det var typ en meter snö så det var svårt att få något gjort. Jag lyckades i alla fall ordna med staketen och elen och slänga ut lite spån i utestallen som dock snöade över på typ tio minuter eftersom vinden drar in massa snö. Helt sjukt... det klarnade upp lite på kvällen så då kunde jag rida en vända på Gullan och Fljóð.


Gullan var så himla duktig. Hon har så trevliga gångarter; det är som att sitta på en gunghäst. Hon är bara supermjuk och jätterolig. Inget bockande idag heller! Fljóð och jag tog en vända på vägen och red alla gångarter, vilket kändes toppen. Längtar tills jag har tid att verkligen jobba ordentligt med henne!

Hovslagaren kommer som sagt på fredag, så då får Slemma äntligen sina skor åtgärdade! Ser fram emot helgens ridning! 

Såhär såg det ut när jag åkte ut i morse: 

Men sen klarnade det upp!

Det mesta löser sig!

Hej allihop! Verkar som att jag kommer att kunna få hästarna skodda på fredag! Underbart! Dessutom tror jag att jag kan få ihop det med hösilage och transport. Skönt när allt bara löser sig. 
 
Tyvärr är vädret fortfarande alltigenom deprimerande. Väntar mig en riktigt ökensommar som kompensation haha! Jag hoppas kunna fota lite ridbilder och kanske filma lite i helgen. Det hade varit kul att visa er Gullan, och dessutom att få lite film på henne såhär i början. Ska också försöka fota några av mina shoppingfynd så ni får se hur de sitter på!
 
Hoppas att ni har en jättefin dag allihop!
 
 
 
 
 
 
 

Fixat

Sent ute i stallet idag! Har grävt fram aggregatet, satt batteriet på laddning, knorrat en tredjedel av hagen ungefär, gjort upp planer med Ingrid för höleverans och kastat ned torrhö från logen. Nu återstår bara resten haha! Behöver verkligen få en hovslagartid också. Det håller ju inte det här... Det var i alla fall jättefint månsken och såå vackert ute. Bilder gör det såklart inte rättvisa. 

Min tanke är att åka ut och rida i morgon. Hoppas att jobbet inte har andra planer!
 
Ha en fin kväll nu allihop!
 
 

Snö och allmänt kaos

Hej allihop! Hemma igen och nya tag denna vecka! Läget är för närvarande lite kaosartat. Fick ett meddelade från Ingrid i morse om att Gullan hade rymt ur hagen. Förmodligen är det elen som inte riktigt går runt nu när det är så mycket snö. Som tur är var Ingrid hemma och kunde ta in henne. Jag kommer att sätta upp en extra undertråd och koppla till ett batteriaggregat så hoppas jag kunna lösa det problemet. Dessutom har Fljóð - alltid lika snäll och timid - sparkat ett stort hål i väggen i utestallet när hon försökt mörda Slemma som står i uteboxen bredvid (gissa varför de inte får gå ihop...). Jag måste också få ut hovslagaren då Slemma fortfarande bara har tre skor, och åka och hämta hö eftersom det är ohjälpligt slut och det just nu råder den värsta höbristen på år och dar. Samtidigt vräker snön ned och så kommer det tydligen att fortsätta. Kort sagt; på onsdag kommer hela dagen att vigas åt stallarbete. Sämre kan man ha det i och för sig, men det är alltid lite småjobbigt när saker faller sönder omkring en. Som genom ett under sammanföll allt detta med att jag har en något lugnare vecka på jobbet, så jag kommer faktiskt ha lite tid över för detta utan att behöva jobba in hela helgen. Halleluhja. 
 
Ikväll ska jag försöka identifiera ett bilbatteri och ladda det. Kanske kan börja jobba lite med staketen också i bästa fall. Hoppas att ni har en fin dag i alla fall!
 
 
 

Helgens shopping!

Hej allihop! Äntligen landat hemma och summerar helgen. Har haft det så trevligt! Har fotat mina shoppingfynd nedan. Som alltid är Euro horse riktigt bra tycker jag. Utbudet var stort, även om det kanske inte var några direkta mässpriser. 

Jag var ute efter en tunnare vårjacka, typ softshell, och var väldigt nyfiken på PS of Swedens nya klädkollektion, som faktiskt var jättefin! Särskilt västarna var väldigt snygga. Kände dock inte att färgerna passade mig riktigt, så det fick vara. Jag var ju också sugen på Equestrian Stockholms vårjackor, som jag nog skrev om någon gång tidigare. De fanns på mässan men njä... de ser billiga ut tycker jag. Färgerna såg halvtrista ut i verkligheten och de kändes tunna, plastiga och oexklusiva. Köpte istället en softshelljacka från Ariat i Skara hästsports monter. Den sitter som en smäck! Så fin kvalité och riktigt snygg, trots att den är enkel. Matchade med ett par schabrak från Equestrian Stockholm i färgerna burgundy och black leather. Trots failen med vårjackorna måste jag ändå säga att deras schabrak utklassar alla andras. Har varit lite skeptisk mot läder-varianten (som ju såklart inte är läder utan någon sorts plast), men tänker ändå ge det en chans. 

Hos Skara hästsport fick jag tillfälle att titta närmare på Antares-tränsen. Tur det; jag hade nästan bestämt mig för att köpa ett Pioneer-träns från PS till Gullan, men kom verkligen på andra tankar. Alltså kvalitén går inte att jämföra, och då kostar de ändå nästan lika mycket. Antares-tränset känns så otroligt exklusivt, och lädret är så himla fint! Bestämde mig för att köpa ett sådant, men tyvärr var precision-modellen slut så jag kommer att få beställa ett. Lätt värt dock! Köpte i alla fall ett fint enkelt pannband till Gullan med små klinkers. Jättesnyggt!

Från PS blev det i alla fall ett pannband till Slemma i färgen Hot chocolate, och ett schabrak. Färgen var helt oemotståndlig, dessutom såg skärningen för manken inte alls lika hög ut i verkligheten. Kommer bli så snyggt!

Förutom det köpte jag ett mysigt mjukis-set från Gina Tricot's Equestrian-kollektion, ett tränssmycke från Ryttarinspiration och ett Danish Guard-bett som Gullan ska få testa. 

Är så nöjd med min shopping! Fick ni med er något fint hem?