Kvällens ridtur

Tog en kort sväng med Slemma ikväll. Red mycket trav och en del tölt. Hon behöver en bättre inramning i det korta tempot i tölten så vi övade på lite sidförande, serpentiner och serier med korta tempoväxlingar. Traven kändes fin idag med men jag tror att hon hade en smula träningsverk för hon kändes lite stelare än igår. Det gick ändå väldigt bra och i morgon blir enbart skrittarbete för henne. Ska ta en tur med Agnes då också tänkte jag.

Hoppas att ni också har haft en bra kväll!

Uppe tidigt

God morgon allihop! Hoppas att ni mår bra! Jag har fortfarande inte riktigt smält att det gick så bra med hästarna igår och ikväll ska jag ut en sväng igen. Hoppas slippa snöstorm.

Idag var jag faktiskt uppe tidigt och tränade lite. Har känt av min nacke en del den senaste tiden och tänker att jag ska ta tag i det. Vet att det är många (jag med!) som har svårt att hinna träna så ofta som man vill, så jag tänkte skriva ett litet inlägg framöver om övningar man kan göra hemma för att förbättra sin sits i ridningen osv. Man blir ju kanske lite mer motiverad om man tänker sig att man tränar för att bli en bättre ryttare tänker jag, så håll utkik!

Igår testade jag mitt nya träns på lilla Slemma. Det ska huvudsakligen vara hennes även om mina hästar ofta lånar varandras träns. Det är ett PS high jump i storlek full. Var jättetveksam när tjejen som stod i PS monter på mässan sa att jag skulle ha storlek full. Det såg så otroligt stort ut! Men det var det inte, visade det sig, och det satt som en smäck! Kommer behöva justera det lite men det kändes väldigt bra på henne. Hon har ju funkat bra på Agnes pullarträns, förutom att det är lite för stort för henne, så jag tror att det här kommer bli bra! Lägger upp en rätt dålig bild bara så att ni ska se. Bättre bilder kommer i helgen! Kommer att använda det med mitt tredelade KyRotary på henne.

Mammas bönor

Så underbar kväll i stallet! Började med Slemma, som självklart var pigg som en nyårsraket efter en veckas vila. Hon stod bara och hoppade på stället när jag suttit upp haha! Jag började med skritt och joggade i trav en ganska lång bit. Tyckte traven kändes superfin idag faktiskt. Övade på att rida lite serpentiner över vägen i trav och hon höll fin balans där. Skrittade lite och tränade öppnor och skänkelvikning. Det funkade också jättebra. Inget tjafs med bettet och jag tyckte hon kändes väldigt fokuserad. Sen fattade jag galopp, saktade av och fattade den andra galoppen två gånger. Efter det red jag på i tölt en ganska lång bit i friskt tempo och avslutade med trav från tölt. Hon var lite flåsig efter det så hon fick skritta en bra bit i skogen innan vi kom hem. Tyckte hon skötte sig utmärkt och känner verkligen att hon gör framsteg i varje pass. Härligt!

För Agnes del blev det en skrittur på cirka 15 minuter i fri form och friskt tempo. Hon kändes väldigt fin och jättefräsch i kroppen. Hon stegade på bra, kändes helt mjuk och hade skummat i munnen när jag kom tillbaks. Jag tyckte också att hon var väldigt pigg och positiv under hela turen. Är verkligen så glad att vi är igång igen och det känns som att vårt tidigare arbete har gett resultat.

Känner mig så lyckligt lottad som får rida två så fina, kloka och begåvade hästar ❤️