Hovet - Islandshästar -

Uhip Alaska

Vi måste prata om Uhips nya vintermodell Alaska. Man börjar ju typ svettas för att den är så snygg. Jag är annars lite småskeptisk mot kappliknande jackor i stallet. Känner lite att "flärparna" nog är lite i vägen (jag vet att det finns en kortare parkas-variant, men den är faktiskt inte lika drop dead). De tidigare modellerna ser lite regnrock ut tycker jag, men den här är lite fluffigare och helt enkelt bara dösnygg! Passar nog mig bättre som fryser hela tiden. Hade lätt kunnat tänka mig att gå runt i en sån här i vinter. Inte för att jag kommer att avhålla mig från termobyxor ändå, men de kommer ju knappt synas under "kjolen". 

Vad tycker ni? Är ni lika förtrollade som jag?

❤️ Prestige RP ❤️

Hann faktiskt ut till stallet en sväng. Idag blev det ju mörkt en timme tidigare, så det blev pannlampan på idag. Tyckte faktiskt att jag såg några små snöflingor virvla i mörkret. Slemma var hur som helst helt underbar idag! Hon var mjuk som en bomullstuss och kändes bara så fräsch! Det var uppenbarligen en bra idé att rida för Rebecca. Måste boka in fler lektioner! 

Fick också tillfälle att testa min RP-gjord på Slemma idag. Hon är väldigt kräsen med utrustning och rätt känslig. Just sadelgjorden är hon dessutom väldigt skeptisk mot och hon surar nästan alltid lite när man spänner den, särskilt ELT-gjorden som hon verkligen inte gillar, så jag hade inte så höga förväntningar. MEN hon regerade faktiskt inte ens när jag spände RP-gjorden och den satt som en smäck! Kändes superbra!

Nu ska jag hem och ta en lugn kväll! I morgon börjar jobbet igen efter semestern och på onsdag går jag på min nya tjänst. Ser faktiskt fram emot det jättemycket! Jag ser verkligen ett tillfälle att få jobba på och utvecklas. Hoppas att ni också får en fin kväll!

På SPA

Halloj! Vad glad jag är att ni tittar in här på bloggen fast uppdateringen är lite dålig. Just nu befinner jag mig på slottsweekend med spa och bara tar det lugnt.

Var ute på en jättefin men rätt intensiv tur med Slemma igår och tänkte försöka hinna rida i morgon också. Testade en ny tränskombination på henne med EE-bett, Acavallo-bettskivor och Fager-nosgrimma. Hon är så sjukt känslig med bett och nosgrimma, men detta blev jättebra! Hon är så snäll nu, och var jättelugn och fin i munnen. Förutom det så flyttade Agnes i torsdags, vilket betyder att Gullan och Fljóð går tillsammans. Trodde de skulle bråka lite, men just nu beter de sig som att de är helt nykära. Härligt att ha alla tjejerna samlade bredvid varandra också. 

Förutom det så svängde Denni förbi hos mig som jultomten med en sadelgjord och lädervårdsprodukter från Prestige som jag kunde tänkas behöva. Toppen och man tackar!

Liiite trist är det att man inte är på Elmia i helgen, vad kul att islandshästarna verkar få så stort utrymme. Jag hade dock inte pallat åka så långt just nu utan känner att en spa-weekend var ungefär vad jag pallar med i fråga ansträngning. Ser dock asmycket fram emot SIHS som närmar sig med stormsteg!

Hoppas att ni har en fin helg ni också, och ni som är på Elmia får ha extra kul för mig också! Och glöm inte att ställa om klockorna till vintertid i natt, vilket betyder en timmes extra sömn (inte fel när man bor på hotell och får ligga kvar en timme extra i sängen).

Lektion för Rebecca Mauléon och dagens ridäventyr

Hej allihop! Ledsen för dålig uppdatering! Har haft så mycket att göra de senaste dagarna. 

Igår var jag hos Rebecca Mauléon och red lektion. Dagen till ära var det ett förbannat jävla pissregn exakt hela dagen! Det regnade så mycket att exakt ALLT var blött; hästen, sadeln, transporten, mina kläder. Som tur är var det torrt och fint i ridhuset på Ledingenäs (vilken anläggning!!) och där var jag och lilla Slemma inpassade under en timme mellan två fina halvblod som typ skulle öva piruetter och bytesserier... Rebecca är dock väldigt avslappnad och var noga med att påpeka att grundarbetet är samma oavsett vilken häst man har och vad man vill göra med sin häst. Som jag sagt tidigare så är Rebecca dressyrryttare på hög nivå. Hon har bl.a. varit beridare hos Minna Telde och Pether Markne. Eftersom hon inte är "islandshästmänniska" trodde jag nog inte att vi skulle tölta så mycket, men det gjorde vi faktiskt. Vi jobbade väldigt basic; bjudning och mjukhet, böjning och inner skänkel till ytter hand. Volter i olika storlekar, övergångar och mycket travarbete på volt. Slemma har aldrig gått så bra i traven (och det bara efter typ 20 min!) och tölten kändes också väldigt fin. Det bästa var att det var så enkelt och tydligt. Inga konstiga kommandon och hemmasnickrade handställningar m.m. som man får lära sig lite här och där, vilket gör att jag i vissa lägen är milt skeptisk mot islandshästtränare. För Slemma gjorde det i alla fall underverk och jag kände mig ärligt peppad och positiv efter passet. Kommer defintivt att fortsätta rida för henne!

Idag hade jag ett annat kul äventyr för mig! Hade tänkt åka och hälsa på Marius, men landade istället hos min kompis Josefin Ewert som jag inte träffat på skitlänge. Men det är ju så med gamla vänner; allt är ändå detsamma. Vi lunchade och tog sen en härlig ridtur i solen, som faktiskt skymtade fram, på fina Finnur frá Ármóti som Josefin köpte i somras efter att han gick avels-VM i Holland, och en hingst som heter Gustur från Örvik som Josefin ska tävla i vår. Lyxigt med så härliga hästar och en så fin ridtur!

Nu ska jag försöka tina upp lite, mysa med R och spana in Hööks-rean. Uppenbarligen har de 20% på jackor idag. Kan ju vara värt att kika på! Hoppas ni får en fin kväll. 

Dagens ridkompis; Gustur

Gårdagens pass

Hej kära ni! Idag är jag lite seg, men är ledig så det spelar ju liksom ingen roll. Tänkte gå och träna och sen åka till stallet. Ska rida Fljóð i alla fall och kanske en kortare tur på Slemma. I morgon ska jag på lektion för Rebecka, vilket jag verkligen ser fram emot så otroligt mycket! Tror vi kan få mycket bra hjälp med traven. 


Gårdagens ridpass gick i alla fall jättebra. Jag hade fått order av Johanna att bara sticka ut och race:a med Slemma för allt vad tygeln håller för att verkligen få fram henne och förbereda inför visningsträning. Slemma hade inga ivändningar mot det upplägget och skötte sig jättebra. Fljóð och jag skrittade mest, vilket inte gör något alls för hon har fått en helt otroligt fin skritt på senare tid! Är så nöjd med henne.