Hovet - Islandshästar -

Stübben Golden Wings

Funderar på att testa Stübbens Golden Wing på Fljóð. Behöver ändå köpa ett bett som är lite kortare till henne då 10.5 är en liten smula för långt. Nu har jag knappt något i handen när jag rider henne, men det kan ändå vara bra tror jag. Hon går allra bäst på KyRotarys tredelade, men det finns inte i 9.5 vad jag har sett. Egentligen föredrar jag raka bett, men det gör inte Fljóð haha! Precis som Slemma tror jag att hon är lite rädd om tungan. Någon som testat detta? 
Golden Wings 3-delat bett från Stübben

Vad säger ni om ridtights?

Vad tycker ni om ridtights? Jag har inga själv men tänker mig att det kan vara bra på sommaren när det är riktigt varmt. Jag brukar försöka undvika att rida på dagen när det är som varmast, och är jag i stallet och fixar med annat då så brukar jag ha shorts och byta till ridbyxor när jag ska rida, men ibland blir det ju så att man måste rida mitt på dagen om man har lektion t.ex. Jag tycker att tightsen från Mountain horse nedan är väldigt fina. Såg dem på Stavs Häst & Hund för några dagar sedan och de såg verkligen tunna och svala ut. Men hur är passformen? Åker de inte ned? Och är de hållbara?
 
 
// Horze Leah UV Pro - länk // Horze Active Summer - länk // Hööks Dauntry CRW - länk // Mountain Horse Sienna Tech Tight Grip - länk // Equestrian Leaves Power Grip - länk //

Helgplaner

Hej allihop! Idag är det onsdag. Grått och trist som igår, men jag ska ändå ut en sväng till hästarna. Det kan nog vara skönt för dem med lite svalka och regn så att insekterna försvinner. Tänkte rida Agnes och Slemma idag. Hoppas att volten inte är helt dränkt. 
 
I helgen ska vi som sagt försöka ta en sväng till Linda och hälsa på Maríus. Fljóðs pappa Rökkvi kommer att vara stationerad där i sommar och det verkar som att han kommer att komma dit i helgen, så har vi lite tur får vi se honom! Så spännande då jag aldrig sett honom live utan bara på filmer och bilder. 
 
Hoppas att ni får en fin dag!
 
 

Islandsväder

God kväll på er! Idag var det isländskt sommarväder; 13 grader och regn. Men hur härligt som helst i stallet! Red en sväng på Fljoð, som - peppar peppar - ser något bättre ut i hullet nu. Känns som att vi verkligen kom loss lite idag. Hon har förstått tygelkontakten nu och går väldigt fint i alla gångarter. Hon är givetvis lite vinglig och ofokuserad ibland, men jag låter henne mest gå på och försöker behålla glädjen i henne. I helgen tänkte jag försöka mig på en längre skrittur med henne och bara jogga lite.

Jag longerade Slemma också, och där har det verkligen hänt saker. Traven är mycket bättre med bra sväv och hon tar i ordentligt. Känns verkligen roligt! Ser verkligen fram emot Johanna-kursen och det ska bli så roligt att visa upp henne nu!
 
Halsen 

 

Tisdag

Hej allihop! Jobbat som en galning idag. Så kan det gå. Är i alla fall peppad på kvällen, trots regnet. Ska försöka ta mig ut till stallet i god tid så jag hinner jobba igenom alla hästarna. Det behöver de efter gårdagens vilodag. Hoppas att ni har det bra trots regnet!