Hovet - Islandshästar -

Ny vlogg

Eftersom ni efterfrågade en vlogg om träningsupplägg så har jag gjort några klipp där jag berättar lite om hur jag lägger upp träningen för de olika hästarna. Den är inspelad för typ en vecka sedan, men jag har varit lite seg med att lägga upp den pga att det strulade lite med tekniken. Hur som helst så tänker jag att jag ska filma ett träningspass också, så det blir lite mer detaljerat. I slutet på vloggen finns en liten film från tävlingen för ett par veckor sedan. Kom jättegärna med förslag på vad ni vill se i nästa vlogg!
 
 

Shopping inför resan

En av fördelarna med att åka till Island på semester är att man aldrig behöver undra hur vädret ska bli; det är nämligen konstant skitväder. Islandströjan och en hel hög med ombyten kommer att få följa med, liksom ridkläder såklart! Dessutom är det läge att bunkra upp med riktigt bra regnkläder och underställ. Jag har beställt ett par gummistövlar och tänker att ska man se ut som en renhållningsarbetare kan man i alla fall göra det med stil!
 
 

Islandsresan!

Som utlovat tänkte jag skriva lite om planeringen inför Islandsresan! Jag ser så himla mycket fram emot den. Det var två år sedan jag var där nu. Hur som helst så kommer jag att flyga dit på torsdag, den 5 juli, och då är första anhalten:
 
1. Reykjavík. Där har jag hotellrum som jag ska dela med min roomie Ingrid. Det här är faktiskt lite konstigt, men trots att jag har varit på Island flera gånger har jag faktiskt aldrig varit i Reykjavík. Därör ska det bli extra kul att se stan! Ser jättemycket fram emot att få spendera tid med Ingrid också, eftersom det inte är så ofta som vi träffas.
 
Bildresultat för Reykjavik
 
Vi sover på hotellen fram till söndagen, men redan på fredagen är det dags för:
 
2. Landsmot! Jag har weekend-pass och det ska bli så kul att se alla fina hästar. Dessutom har jag flera vänner som ska dit, så vi kommer nog att hålla oss sysselsatta. Underbart skoj!
 
 
På söndagen kommer R, och vi kommer att bo kvar på hotellet i Reykjavík natten till måndag. Sedan åker vi på en liten roadtrip norrut längst västkusten. Första anhalten är:
 
3. Hof í Vatnsdal. Av olika skäl har jag alltid velat besöka Hof, och nu blir det äntligen av! Vi kommer att bo i deras fina guesthouse och förhoppningsvis få se massor av fina hästar! Ser verkligen fram emot det. 
 
Bildresultat för hof i vatnsdal
 
På onsdagen åker vi tillbaka söderut, och landar tillslut på:
 
4. Reykholt / Hellubær. Vi kommer att bo på ett Fosshótel i Reykholt, och tillbringa tisdagen på Hellubær, som är Slemmas födelsegård. Jag har varit i kontakt med dem som har gården och vi kommer att få en liten rundvandring och titta på deras hästar (kanske någon släkting till Slemma?). Så himla kul!
 
Boendets bildgalleri
 
På fredagen flyger jag tillbaks till Sverige. Det blir alltså drygt en vecka på Island denna gång, och det ska bli så kul. Är det någon av er som ska till Landsmót?

Så fin!

Hej allihop! Hemma från stallet efter en sen kväll. Slemma gick så bra idag så jag nästan började gråta av lycka haha! ALLT bara satt som en smäck; galoppfattningarna, tölten, traven och till och med skritten. Hon kändes toppen! Jag har bestämt med Anne-Marie att lämna henne på söndag eftersom hon kommer hem från ÖSM då, så det blir någon gång på kvällen. Det känns jääääättejobbigt att lämna henne, och jag tror jag kommer bryta ihop lite faktiskt, men jag litar på Anne-Marie och det kommer alldeles säkert gå utmärkt. Är så stolt över hur fin Slemma blivit och jag tror och hoppas att hon kommer fixa visningen galant. 

I morgon tänkte jag lägga upp ett inlägg om min kommande resa till Island! Hoppas att ni har en fin kväll!

Såg ni detta??

Bastian frá Þóreyjarnúpi, efter Bragi frá Kópavogi, fick hela 10 för tölt på Kåring 2 i Danmark i fredags! Himla fin häst, det finns flera videos på YouTube på honom också. Jag har funderat på att använda Bragi själv, men inte riktigt känt mig övertygad. Nu känns det dock lite mer lockande haha! Mamman till Bastían är Saga frá Þóreyjarnúpi, som har en fin bedömning med bl.a. 8,5 för tölt. Hon visade uppenbarligen pass på bedömningen, men med låg poäng, så det verkar vara riktigt fin fyrgångsavel som har lett fram till denna vackra hingst. Jag är såld, det är jag! Kanske blir det en liten Slemma+Bragi-bebis framöver?