Hovet - Islandshästar -

Gott Nytt År!

Nu är jag åter i Sverige! Är helt slut och ska fira nyår på herrgårdsweekend tillsammans med R. Saknar hästarna jättemycket och nästa vecka kör jag på med träningen som vanligt. 


Hoppas att ni har haft det bra i mellandagarna! 


Pannband

Glömde visa er mitt fina pannband som jag köpte på SIHS! Det är en blandning av klara och röda stenar i och jag tänkte att det skulle vara fint på Fljóð eftersom hon är så svart. Jag ska börja vänja henne vid bett ni i januari och min tanke är att använda ett vanligt remontträns och varva med Micklem-tränset. Vad tror ni?

Vägtölt

Idag är vi i Tyskland, därav dålig uppdatering. Saknar såklart hästarna jättemycket och jobbar hårt de här dagarna, så det ska faktiskt bli skönt att komma hem igen. 


Såg att det ska vara en tävling på Fors gård i februari; "vägtölt". Är inte hundra på vad det betyder idag, men jag har varit med flera gånger tidigare år (i och för sig för ett antal år sedan) och då töltade man helt enkelt fram och tillbaks på en väg och så bedömdes det av två domare eller liknande. Känner att det kanske hade varit en kul grej att göra? Om inte annat så för lite miljöträning. Funderar på att packa in Agnes och bara åka dit. Det är ju inte särskilt långt heller. Är verkligen sugen på att tävla!

Hoppas att ni har en bra vecka. Dagarna flyter ihop lite här, men jag tror att tiden kommer att gå rätt fort. GHS!

Vi har nu äntligen köpt biljetter till GHS och Eurohorse! Vi kommer att vara där den 25 februari, och kaaaanske den 24 februari också, lite beroende på om jag får ledigt. Hade velat se dressyren på fredagen. Nu blir det i alla fall internationell hoppning; Gothenburg Trophy, och några andra spännande klasser. Ser jättemycket fram emot mässan också, ska främst leta efter något nytt bett tänkte jag. Dessutom blir det islandshästar och paddock-program på mässan med. Ska bli helt underbart kul! 


Någon mer som ska dit? 

Vattenträning!

Har bokat tid för vattenträning med Slemma! Det blir på lördagen veckan efter nyår. Ska bli jättespännande! Vi har ett rehabcenter för häst ungefär 10 minuter från stallet så jag tänkte att det kan ju vara bra att utnyttja det. Det blir vattenträning, vitaflore vibrationsgolv och solarium samt eventuellt massage. Lyx-spa med andra ord! Det är hon värd min fina lilla tjej. 


Såhär skriver de om vattenträning på sin hemsida:

"Friskvårdsträning för friska hästar, snabbare läkning av skadade hästar och snabb återuppbyggnad av muskler. Fördelarna med Horse-Trainer Water är att den förbättrar hästens bärkraft, viktbelastningen reduceras, skakningar av lederna reduceras samtidigt som det skapas ett mostånd för ledrörelsen.
Internationella tester av denna alternativa träningsmetod har visat att det är en perfekt lösning för att få ökad kondition och förbättrad prestation, att den främjar korrekt hållning och balanserad gång, ökar hjärtfunktionen. gynnar muskelutvecklingen samt förbättrar flexibiliteten. Ytterligare mätningar har visat att återuppträning på vattenlöpband reducerade rehabiliteringstiden med 50-60%."

Nu anges i och för sig inga källor på detta, men jag vet väldigt många som vattentränar och har fått bra resultat. Jag hoppas att Slemma ska trivas med träningsformen då jag planerar att åka dit regelbundet.