Hovet - Islandshästar -

Åter i sadeln

God kväll på er! Har äntligen varit och ridit på Slemma. Hon kändes superfräsch efter vilan! Undrar hur det är möjligt att bli så glad av en ridtur, men hon är verkligen så härlig. 

Nu är jag hemskt trött och ska försöka sova inför en riktigt tung dag på jobbet i morgon. Men SEN är jag äntligen ledig och i övermorgon ska vi äntligen till SIHS! Längtar sönder.

Bombers Icelandic Range

Omg KOLLA DETTA!! Denni nämnde tidigare att han skulle vara med och ta fram en ny bettkollektion för Bombers och nu är den alltså här; Bombers Icelandic range! Youngster-bettet och Denni Zimsen-modellen står högt på min prioritetslista. 


Vad säger ni? Det bästa är att de släpps nu på SIHS. Jag lovar att kika åt er som inte är där!

Drömmar och mål

God morgon på er! Idag är jag tidigt uppe och ska köra på ordentligt för att kunna åka till stallet ikväll. Som sagt så är hästabstinensen helt outhärdlig just nu. Började i alla fall dagen med att lyssna på Framgångspoddens samtal med Peder Fredricsson (länk). Så himla inspirerande! Peder är en stor förebild och framförallt så gillar jag hans syn på hästar och träning, både av ryttaren och hästen. Peder pratar mycket om mental träning och har på något sätt ett helt koncept för hur man bär sig åt. 
 
En intressant sak var att Peder fick frågan vad han har haft för drömmar, och han svarade då att han nog inte har haft så många drömmar, utan han har mer gjort det han tycker är kul varje dag. Tycker att det var en väldigt avslappnad och fin inställning som jag tänker ta med mig. Många gånger kan man nog känna sig lite pressad av att ha drömmar. En dröm är ju egentligen ett mål man inte ha uppnått ännu. Jag tror kanske mer på att ha mindre mål och fokusera på sitt liv här och nu? 
 
Nu blev det lite mental träning-snack här på morgonkvisten! Men lyssna gärna på podden; Peder berättar bl.a. om visualisering, hur man behåller lugnet i en pressad situation och ger tips om vad som är viktigt för att bli framgångsrik med sin häst. 
 
Ha en jättefin dag nu allihop!
 
 

Ridabstinens!!

Hej på er! Ridabstinensen är total just nu! Har precis kommit hem från jobbet och längtar mer än någonsin efter mina fina fina tjejer  ❤️  Slemma fick i alla fall en ny sko idag så nu är hon fit for fight igen. Ska ut och rida i morgon. Äntligen!

Någon mer än jag som ser fram emot helgen!? 
 
 

Inridning, tappsko, ridhusdebut!

Hej allihop! Vilken dag! Kickstartade med ett benpass på gymmet och åkte sen till stallet för den första ridturen någonsin på Gullan. Hon var astaggad på att komma ut som vanligt. Sadel och träns är tillvant och inga problem så idag hoppade jag i princip bara upp. Vi tränade "stopp" och "fram", först med R som ledare och sen själv. Travade lite (eller travade, galopperade och skuttade) och sen var vi klara. Gullan är otroligt lättlärd och tog hjälperna jättebra. Nästa gång ska vi ta en liten uteritt tror jag!

Upptäckte dock att Slemma fått en tappsko. Blir faktiskt grymt besviken med tanke på att hon skoddes för typ en vecka sen och aldrig någonsin har haft en tappsko (ingen av de andra heller!). Min hovslagare är hur grym som helst, men den här gången var hon bortrest och fick ta en annan tillfälligt. Säger inte att det är hovslagarens fel, men jag tycker faktiskt inte att skon ska ramla av en vecka efter skoning. Ska ringa och klaga lite tror jag...

Hur som helst så fick Slemma vila idag. Visserligen är det mjukt i ridhuset men efter att ha ringt Johan och konfererat lite kändes det bättre att låta henne vila. Så nu får jag jaga hovslagare igen. Känns som ett evighetsproblem. Suck!

Hur som helst; tog med mig Fljóð istället! Hennes första gång i ridhus, eller på ridbana över huvud taget. Hon skötte sig SÅ bra! Hon var lite rädd för väggarna först (haha!) men det blev bättre och jag är jättenöjd med henne! 

Nu har jag precis kommit hem efter att ha jobbat ett par timmar. Sammanlagt en väldigt produktiv dag!