I väntans tider...
Nu är det en och en halv månad kvar till vårt efterlängtade föl. Agnes är rund och go och verkar nöjd med livet. Hon har börjat vagga lite när hon går och lugnat ned sig en smula. Jag tror att det är bra för henne. Har givetvis en nedräcknings-app på telefonen. I mitt huvud är den en liten Lillan som är på väg, men det kan givetvis hända att det är en liten Lillen också. För min del spelar det faktiskt ingen roll. 
 
Det är lite lugnt med stallet just nu, hästarna går mest och vilar. Jag longerar och promenerar lite med Fljóð för att få ned henne i vikt bara. Känns rätt mysigt, men jag längtar så tills jag kan köra igång lite mer seriöst.
 
 
 
 


Till stallet!
Har varit dålig närvaro i stallet den senaste veckan. Har haft mycket annat att göra. Men ikväll ska jag äntligen ut till mina små älsklingar! Agnes är så supergravid just nu. Jag har slutat rida henne för att det inte ska bli för hög belastning, hon är ju ganska nätt i typen. Men hon är pigg som sjutton och supersprallig. Jätteskönt tycker jag, att hon verkar må så bra. 
 
Jag ska longera henne ikväll tänker jag och även ta ut lilla Fljóð. Det känns så himla positivt med alla hästarna, är så glad att jag har dem! Snart ska vi boka tandläkare för att dra ut Fljóðs vargtänder. Tänker att det är lika bra så att det läker helt och ordentligt innan vi ska börja med bett i munnen.
 
 
 
 
 
 
 


Första inlägget och Avelsrådslag
Första inlägget på bloggen! Har bestämt mig för att separera min "vanliga" blogg från hästarna. Det blir trist för "vanliga" vänner att läsa om hästar hela tiden och för "hästvänner" att läsa om typ smink. Jag gillar ju båda, men jag tänker att det blir bäst såhär.
 
Denna vecka har det inte blivit så mycket hästar. Var i stallet i söndags senast och jobbade Agnes vid hand och i longering. Hon var superpigg!
 
Igår var jag med Johan och Lollo m.fl. på Avelsrådslag på Marma Gård i Knivsta. Det var en väldigt intressant kväll med fin presentation från Heimirs sida och många kloka synpunkter och förslag från de som närvarade. Det fanns en allmän frustration över detta med den höjda stoavgiften, men det kändes som att det lade sig en del efter att de som känt sig förbisedda fått säga sitt. Det var viktigt tror jag. Samtidigt så kan man inte annat än hålla med om Heimirs vision i fråga om arbetet mot en hållbar avel; vi måste givetvis sträva mot att fler hästar kommer till bedömning. Inte för att selektera utan mer för att dokumentera och har ett fullgott underlag inför framtiden. Det underlättar ju för alla som bedriver avelsarbete. Det som identifierades som det stora problemet var att det är så dyrt att visa hästar. Man ska dock inte glömma att avgifterna är försumbara i sammanhanget. Det är istället kostnaden för träning som är det som verkligt fördyrar inför visning. Jag tror att det enda sättet att lösa det är att konkurresutsätta den delen av branschen och att se till att fler hästägare får tillräcklig kunskap och erfarenhet för att själva kunna visa sina hästar. T.ex. skulle det kunna arrangeras provbedömningar, något som jag tycker låter utmärkt. 
 
Sammanfattningsvis var det en mycket intressant kväll och, som Heimir sa, vi måste underhålla det engagemang som visas nu och se till att frågan hålls levande.