Snart!
God morgon! Börja komma on top of grejor på jobbet. Äntligen! Känner mig inte lika superstressad längre. Plus att i morgon ska vi äntligen till SIHS!! Längtar så jag dör! Kommer självklart fota massor så ni får hänga med. Möjligen kan det komma upp en liten extragrej i eftermiddag också, men vi får se ;)  Jag är i alla fall superentusiastisk. 

Börjar dagen med lite bilder på min lilla slyngel som ska få börja jobba om mindre än ett år! Ska faktiskt kolla efter lite prylar till honom på SIHS. Vad tror ni passar till en vit hingst med ljusbrun man och svans? Hade det varit snyggt med brunt läder?

(null)

(null)

(null)

Frostigt
God kväll på er! Är så himla sönderstressad just nu så jag vet inte vad. November är en tung månad på jobbet! Har i alla fall hunnit rida Slemma och longera Fljóð idag. Det var jättefint ute i stallet, med rimfrost och en stor gul måne! Slemma var underbar, som vanligt, och vi jobbade i alla gångarterna men fokuserade mest på traven faktiskt, och jag försökte få henne att länga sig och öka tempot ordentligt, vilket gick riktigt bra! Fljóð fick gå med equibandet på volten. Hon börjar slappna av lite bättre och jag tycker faktiskt att hon ser väldigt annorlunda ut i kroppen efter att jag lagt om träningen lite. Kul att se! Slemma och Fljóð är verkligen exempel på det vi pratar om i podden angående att variera temperaturen på hjälpgivningen; Slemma behöver bli lite kvickare och mer framme för skänkeln, med Fljóð behöver lugna ned sig och vänta. Det är så roligt att ha så olika men ändå så fina hästar! 

(null)

(null)

Svar på bloggkommentar
T8 är till för orutinerade och unga hästar, kanske dags att avancera snart.. och lämna plats till andra ekipage.
 
Svar: Vet du vad, jag håller helt med dig! Jag tycker att T8 är en lättklass, precis som T5 och V5. Jag vet inte om du tävlar mycket själv, men jag har dock märkt att det inte riktigt är så folk ser på saken. Vid alla tidigare deltävlingar av Powergaits har vinnaren av T8 haft över 6,0 i totalpoäng. Givet det tycker jag inte att 5.75 diskvalificerar från att rida T8.
 
Sedan är min häst för övrigt inte någon erfaren tävlingshäst. Hon gick sin första tävling för mindre än ett år sedan och jag tävlar henne fortfarande för att miljöträna henne eftersom hon varit otroligt stressad tidigare. Jag tycker inte att det är helt schysst mot hästen att rusha upp i klasserna heller. Detta är dock den första tävlingen då jag verkligen känner att hon har steppat upp en nivå; det var verkligen en helt ny känsla inne på banan, men det kunde jag såklart inte veta innan tävlingen.
 
Powergaits är dessutom en lagcup och vi var 6 ryttare som skulle fördelas på olika grenar. Eftersom vi hade flera väldigt erfarna ekipage valde vi dem till de "svårare" grenarna och jag fick rida T8. Jag hade inte sagt nej till att rida T3, men där hade vi som sagt redan flera erfarna ekipage. Den fördelningen gjorde såklart alla andra lag också. 
 
Som princip håller jag alltså med dig; jag tycker egentligen att man ska ha ett uppklassningssystem från de lätta klasserna och att man kan stryka alla lättklasser utom V5 och T5, men det kommer såklart inte att hända. Som skäl för att inte införa ett uppklassningssystem brukar folk säga att det inte finns några tävlingar med svårare klasser. Och det kan nog vara sant. När jag var yngre fanns det "öppna" tävlingar, d.v.s. med 1-grenarna, som då hade A-, B- och C-klass, och så fanns det lätta tävlingar också. Så är det inte längre, vilket såklart gör att tävlingsutbudet blir väldigt litet för oss som kanske egentligen ligger mellan lättklass och 2-grenarna. Jag ser dock fortfarande inte att det är fel att man rider en häst i lättklass under dess första år på tävlingsbanan, om inte annat så av hänsyn till hästen. 
 
Jag hoppas att jag har svarat på dina funderingar! Och självklart kommer jag att börja ta mig in i 2-grenarna så smått framöver.