Lektion för Anne-Marie
Nu har jag och Slemma ridit lektion för Anne-Marie! Det var så himla kul, och jättebra att få en liten avstämning faktiskt, så man får skärpa sig lite haha! Jag ville träna på tölten inför Powergaits, och jobba med både det korta tempot och eller friskare mellantempo. Anne-Marie var väldigt positiv till Slemmas utvecklig, och tyckte att hon såg starkare och mer musklad ut, vilket kändes jättekul. Det hade ju varit tråkigt om man "ridit sönder" allt hon byggde upp under träningsperioden. Jag trodde inte det i och för sig, för Slemma har känts så bra, men det var ändå kul att få bekräftat att vi jobbar vidare på rätt sätt. 
 
Vi fick jobba med små tempoväxlingar, att få henne kvickare för skänkeln och att runda henne mer på böjt spår även i högre tempon. Hon kändes så jäkla bra bitvis! Helt framme för skänkeln och lätt och fin fram. Till och med korta tempot kändes väldigt bra. Älskade lilla häst!
 
Hann också rida de andra tjejerna (trots skitvädret), som skötte sig exemplariskt. Fljóð funkar verkligen toppen efter senaste lektionen med Johan. Vi jobbar vidare med att få henne framme till handen och att få svar för inner skänkel. När jag inte får svar brukar jag - omedvetet - falla lite inåt och vika mig lite i inner höft. Det är såklart ett feltänk, och det behöver jag verkligen jobba med. När jag tänker på de sakerna går hon så himla fint nu. En ny lektion för Johan är inplanerad nästa vecka, så då får vi väl se om han håller med mig om framstegen haha!
 
 
Underbar dag!
Hej på er! Äntligen är R hemma! Har verkligen saknat honom. Nu är ordningen återställd och jag har varit i stallet under eftermiddagen. Har varit lite förvirrad idag eftersom vi ställt om till vintertid, och helt plötsligt har det blivit mörkare på kvällen. Det snöade dessutom idag. Lite lätt deprimerande, även om det ju faktiskt är november, så det är väl dags nu. Hur som helst så har jag en riktigt kul vecka framför mig! Kurs för Anne-Marie väntar, och så släpps nya podd-avsnittet på fredag. Det är det första avsnittet i en serie om tölt med övergripande frågor, och praktisk hjälp för att t.ex. komma till rätta med taktproblem. Vi har dessutom rattat till ljudet och åtgärdat lite barnsjukdomar i vår inspelningsteknik, så nu låter det mycket bättre! Som grädde på moset gick hästarna riktigt bra idag. Slemma vilade efter gårdagens tävling, men Fljóð och Gullan fick komma ut och jobba. Livet är allt bra härligt ibland! 

(null)

Hösttävling
Hej på er! Idag har Slemma och jag varit och tävlat. Vintern hade bestämt sig för att komma just idag, vilket kanske inte var så lyckat för ALLT blev blött och det var ordentligt kallt, fast jag hade klätt på mig jättemycket. Det var i alla fall en rolig tävling med många fina ekipage! Vi red T7 först, och det kändes ganska bra förutom att jag inte hade något grepp alls i tyglarna och de gled iväg några gånger. Kort tölt är inte heller Slemmas starkaste moment, särskilt inte i ett tungt ridhus, men vi kom till A-final i alla fall och slutade på en fjärdeplats, vilket jag är nöjd med. I fyrgången hade jag grävt fram ett par gamla fleecehandskar i bilen och lyckades få något bättre grepp i tyglarna, så där gick det rätt bra faktiskt. Som vanligt ställde Slemma upp till 100%, det blev A-final även där och vi slutade på en tredjeplats. Jag är väldigt nöjd med henne och framförallt så skrittade hon faktiskt ordentligt, vilket annars brukar vara det momentet som drar ned för oss, så det kändes ändå bra. Vi fick faktiskt 6:or i skritten, vilket inte hänt tidigare. Vi fick även 6:or för valfria tempot i tölt och för trav. Jag är väldigt glad för att hon börjar bli så jämn och fin. Superkul! När jag kom tillbaks till stallet kunde jag inte låta bli att rida de andra hästarna, så det gjorde jag också. Nu är jag riktigt trött! Jag spelade in en liten vlogg från tävlingen också som jag tänkte lägga upp vid tillfälle. Nu hoppas jag att ni får en riktigt bra kväll. Uppdaterar igen i morgon!

(null)