Hovet - Islandshästar -

Kvällen

God kväll på er! Hemskt vad det blir mörkt fort nu. Fick rida med reflexer och tända lampan i stallet. Inget vidare...

Slemma har vilat i typ fyra dagar, tror det har gjort henne gott för hon kändes sjukt fräsch idag! Dock givetvis inte lika genomarbetad som innan sin microvila och vi fick jobba lite med att hitta vänstersidan och vänster bak i traven. Löste det genom att göra några galoppfattningar i höger galopp och övergångar galopp-tölt. Hon har lättare att få tag i bakbenet i tölt och galopp så det hjälpte henne att bli jämnare i traven och i slutet funkade den jättebra. Hade tänkt rida på ridbanan egentligen men den var som en insjö p.g.a. anskrämligt dåligt underlag, så det gick inte. Känner dock att jag behöver ta ett ridbanepass snart och rida igenom henne ordentligt. 
 
Är så glad för Slemma och att hon börjar bli så bra!
 
 Kolla mörkret... usch!

Torsdag

Halloj kära ni! Torsdag, snart slut på veckan, och ikväll ska jag eventuellt ut och ta en drink med en gammal "hästkompis". Ska bli jättekul då vi inte umgåtts på så himla länge.

Jag har också bokat ovalbanan den 17:e september! Och jag har inte bokat vår vanliga bana den här gången utan nu åker vi till Ensta och känner in stämningen där istället. Jag tror att det är bra att åka runt lite och träna på olika banor, för att få miljöträningen också. Slemma brukar vara oförskämt lugn på nya platser, men det skadar ju aldrig att öva.

Reviderad planering september:

2 - 3 sept - Kurs två dagar för John Ricketts på Hummeltorps gård.

12 sept  - Lektion för Johan, Stadsberga.

14 sept -  Hovslagaren.

17 sept - Ovalbaneträning med Slemma.

23 sept - Clinic Ia & Denni på Hogsta Ridcenter.

26 sept - Lektion för Johan, Stadsberga.

 

 Mammas racer. Lite missnöjd haha! 

Skitkväll

Hej kära ni! Vilken fenomenal skitdag det blev idag. Förutom strul på jobbet och att min tid för att fixa fransarna blev inställd så kom jag ut sent till stallet och hann bara måla släpet en sista omgång innan det började pissregna. Mörkt var det också och jag fick tända i stallet och slita fram pannlampan - total ångest - men insåg att den givetvis inte var laddad sedan förra vintern (nähä?) då jag använde den sist. Det blev till att åka hem i spöregnet. Hästarna fick helt enkelt vila. Skitdag och skitkväll. Enda ljuspunkten var att duktiga R har fått en fin ny chefstjänst på jobbet idag och jag är såklart jätteglad för hans skull ❤️

I morgon ska vädret bli sådär men det ser inte ut att bli värsta regnet i alla fall. Lite oklart hur schemat kommer se ut i morgon kväll, vi får se. 
 
Hoppas att er kväll har varit bra i alla fall!
 
 

Liga Design

Wow! Har ni sett dessa tjusiga hästinspirerade smycken från Liga Design? Habegäret som uppstår! Dessa fina hals- och armband ingår i deras Equestrian Collection och det finns massor av andra fina modeller. Länk till sidan här!
 
 

Agnes och EE-bett

Hej på er allihop! Onsdag idag, mitt i veckan och extremt mycket jobb för mig (nähä?). Ska i alla fall ut till mina älskade små pållar ikväll. På fredag kommer vi förmodligen att få besök av Agnes husse eftersom vi ska diskutera hur vi ska gå vidare med henne och var hon ska hamna. Jag vet inte om hon är till salu just nu, men det lär vi också prata om. Hur som helst så tror jag att det blir konstruktivt och bra. Agnes är en fantastisk häst och jag vill henne såklart det bästa! Kanske blir någon duktig ryttare lycklig ägare till henne snart?
 
Ikväll tänkte jag testa att rida Slemma på EE-bett. Eftersom hon är så känslig med tungan så tror jag verkligen att det kan passa henne. Detta bett lyckades jag komma över på Hööks för en tid sedan för endast 162 kronor! Det hade kostat 649 så det var verkligen ett kap! Behöver dock köpa ett par till bettskivor från Acavallo. Rider aldrig med lösa ringar utan bettskivor och jag tycker att Acavallos är de absolut bästa! Får se till att knipa ett par snart, till dess får jag sno dem jag har på Nova-bettet.
 
Hoppas att ni får en bra dag!
 
 
Bildresultat för bettskivor acavallo