Hovet - Islandshästar -

Härlig kväll!

Har varit ute hos hästarna hela kvällen. Superhärligt! Gick en lång sväng med Fljóð och löslongerad Gullan lite. De är så jävla fina. Det är helt underbart att de blivit så stora. Det är som att man växt ihop lite och det känns verkligen som att jag har en så fin relation till båda två, väldigt respektfull men vi har så roligt ihop! Nedan är Gullan in action! Tycker hon rör sig så fint.


Härlig dag!

Har haft en jättefin dag med mina underbara hästar. Har varit ute och gått med Gullan och Fljóð. Fljóð behöver gå ned i vikt och vi gick ganska långt och klättrade i backar i skogen. Hon har ganska dålig kondis och är lite för rund så hon tyckte nog att det var ganska jobbigt, men hon var ändå väldigt pigg och glad och skötte sig utmärkt. Gullan fick komma ut och beta på en äng bortanför hagarna. Det var jätteskönt väder och vi stannade där en bra stund med små maskrosfrön som flög runt oss. Jättemysigt! Hade också något av en brottningsmatch med Maríus för att få på honom grimman. Den är lite stor för honom, men jag tror att det är bra att han får vänja sig vid den. 


Agnes

Jag planerar att sätta igång Agnes så smått i slutet på juni. Jag tror att hon kommer att tycka att det är rätt skönt att komma ut och röra sig lite och att få lite rast från mammandet. Jag tänkte ställa Maríus med Gullan och Fljóð och börja lite successivt att ta ut henne kortare sträckor, bara några minuter i början.
 
Bilderna nedan är från när jag träffade Agnes de första gångerna. Hon hade stått lite då och var inte helt musklad, men ändå jättekul att rida och väldigt framåt och positiv! Är jätteglad att jag har fått förtroendet att ha henne hos mig ett tag nu! 
 


Landsmót

Igår var vi och körde hö till hästarna. Hann inte göra något med dem igår tyvärr, till småtjejernas stora besvikelse. De kommer alltid galopperande i hagen när jag kommer och vill komma med ut. Jag är jätteglad att de är så positiva och tycker om att komma ut och jobba. Det blev lite klapp och kli istället, vilket också uppskattades såklart.
 
Nu börjar det närma sig vår efterlängtade Islandsresa! Om 40 dagar åker vi till Island för att hälsa på Louise Röjbro (som vi köpt Gjöll av) som bor i Selfoss och sedan åker vi vidare norrut till Akureyri för att titta på Landsmót som går på Hólar i år. Jag är så himla taggad! Det ska bli jättekul! Även R är positiv, vi ska ju kolla på vattenfallet som är med i Prometheus-filmen (Dettifoss), det är nog det han ser fram emot mest! Själv ser jag fram emot alltihop, sist jag var på Island var 2004 så det har ju gått några år.
 
 


 
Dagens Maríus
 
Jag är hemskt dålig på att ta bilder i rörelse (särskilt med mobilen), men jag tycker faktiskt att han rör sig otroligt fint, tar jääättelånga steg med bakbenen vilket jag tycker ser bra ut. Går såklart inte att se hur han kommer att se ut som vuxen när han är såhär liten, men ändå.

Helgen

Hade en bra helg trots lite dåligt väder. I lördags var vi hos vänner och i söndags åkte vi en sväng till Örnäs och kollade på SM-kvalet. Johan var med på Grim och Mói. Vi missade femgången men Grim såg jättefin ut i tölten. Sen åkte vi en sväng till stallet och jobbade lite där. Blött och kallt var det, Maríus första dag med dåligt väder. Men han verkade inte särskilt påverkad av det utan sprang runt och skuttade som vanligt. Han har verkligen otroligt mycket energi!
 
 
Synd att vi satt precis bakom en jävla buske, men det såg fint ut i alla fall!
 
Fick hem två schabrak från Sjöhagen Wear, superfina!
 
Lilla Maríus, regnblöt för första gången!

 
 
Försöker ta kort