Mocka hage och skänkelvikningar

Halloj! Ligger i sängen och är solbränd och lite trött. Har jobbat på ordentligt idag! Det är skönt med semester för man hinner med massa saker som man aldrig hinner annars.  Idag har jag impregnerat alla vintertäcken och mockat ur Slemmas hage ordentligt. Jag vet inte varför jag alltid börjar förbereda inför hösten redan på semestern!? Men det känns ändå skönt att få det gjort. 


Efter det red jag en liten tur på Fljóð, först på volten och sedan ut en kort sväng. Jag introducerade henne för skönkelvikningar idag och det snappade hon upp väldigt fort. Jag har såklart flyttat henne från marken ganska mycket innan och idag körde vi först lite repetition från marken innan jag satt upp och gjorde samma sak uppsuttet. Jag vet att många börjar flytta uppsuttet redan från början men jag brukar vänta ett tag. Är i alla fall jättenöjd med henne, och i morgon ska hon få en välförtjänt vilodag.

Slemma fick komma ut och lufta sig lite på korallen. Jobba skritt och trav i töm och även om jag vet att Slemma tycker att det är dödligt tråkigt att gå på volten så tyckte jag att det gick riktigt bra. 

Agnes fick vila idag, tänkte ta henne i morgon. Jag har förresten bokat ovalbanan nu på tisdag. Funderar på att ta med mig både Slemma och Fljóð men i så fall hade jag behövt ett extra par händer för R ska få filma och fota lite. Får se om jag kan reda ut det. 

Underbar dag och hovslagarbesök

Hej allihop! Idag var jag uppe astidigt för att möta hovslagaren. Jag hann rida Slemma innan hon kom och sen tog jag en tur på Agnes och Fljóð efter det. Slemma fick gå på ridbanan med mysig skritt i skogen före och efter. Hon kändes toppen! Hon är mycket mer balanserad nu och jag kan rida övergångar och samla galoppen på volter. Hon är fortfarande en handfull att rida, men det kommer hon nog alltid vara. Är så glad att hon funkar så bra!


Agnes fick tölta på på vägen och kändes väldigt fräsch. Gjorde övergångar tölt-galopp-tölt och jobbade vidare på inramningen. Även vänstergaloppen funkade bra.

Fljóð fick komma ut en sväng på skogsvägarna. Hon har kommit på att galopp är jätteroligt, vilket är bra för att få lite extra bjudning i tölten. Hon gick strålande! Det är verkligen livet på en pinne att tölta i friskt tempo på en fantastisk häst vid en äng full med blommor i morgonsolen. 

Som vanligt blev skoningen bra. Gullan trixande lite och ville inte stå still, men de andra skötte sig bra och Agnes stod och sov nästan hela tiden. Hon verkade uppskatta att få manikyr haha! 

I morgon blir det stallet igen! Hoppas ni har haft en fin dag!

Fin dag!

Hej på er! Vilken härlig dag, trots ösregn. Regnet gick dock över lagom till eftermiddagen. Jag har kört hö och hunnit rida igenom alla hästarna. De var jätteduktiga allihop. Agnes och jag red en sväng på ängen med mycket trav och galopp och voltarbete. Hon kändes jättefin! Fljóð och jag tog en tur på vägen och jobbade mest med att få henne rak och stabil framåt. Hade tänkt rida på volten med Slemma men jag träffade på ett gäng islandshästar med vidhängande ryttare i skogen och hängde på dem istället. Det var superkul! Slemma funkar bra ihop med andra. Lite pigg kanske, men hon gick verkligen fint! Ska försöka boka ovalbanan på tisdag och övertala R att filma lite så ni får se. Skulle vilja ha med alla hästarna egentligen, men jag äger ju tyvärr ingen hästlastbil haha! 


Hoppas att ni också har det fint! I morgon kommer hovslagaren klockan tio och min ambition är att komma upp och ut till stallet så jag hinner rida innan dess. Vi får se hur det går.