Hovet - Islandshästar -

Eskadron

Hej på er! Hoppas att ni har en bra fredag! Just nu laddar vi inför bröllop i helgen och nästa vecka blir det äntligen lite stalltid igen. Saknar att pyssla med mina fina hästar.
 
Satt precis och klickade runt lite på höstnyheterna från Eskadron. Som ni vet så älskar jag Eskadrons designer och jag blev helt kär i de nya deluxe-schabraken! Helt klart en must have! De har också ett vadderat ull/filt och fleecetäcke som jag tyckte såg jättemysigt ut. Gillar också grimman med lammskinnsfoder. Vad tycker ni?
 
 
 
 
 
//Shabrak - länk här // Täcke - länk här // Grimma - länk här //

Torsdag

Nu är vi äntligen så gott som klara med R:s flytt! Lite saker att sortera och stuva undan bara, men det går förhoppningsvis rätt fort. I morgon åker vi på bröllop och sen känns det som att det mesta kommer att börja lugna ned sig igen. Det ska faktiskt bli jätteskönt! Känns som att man inte har haft tid med någonting de senaste veckorna. Jag behöver få min stalltid haha! Dessutom kommer hovslagaren på onsdag och då kan det kanske äntligen bli ordning på hästarna och träningen igen. Hoppas att ni har en bra vecka i alla fall!
 
 
 
 
 

Uppdatering

Hej på er! Fortfarande riktigt mycket just nu. Har massor på jobbet och ikväll ska hela kontoret ut på middag och aktiviteter. Har inte blivit mycket tid över för stallet tyvärr, men eftersom hovslagaren inte har kommit ännu så känns det inte som att det gör så mycket. Tror att det är bra för Slemma att bara landa och vänja sig vid miljön. I helgen har vi bröllop dessutom med en del att fixa och så har vi flyttstädning av R:s lägenhet på torsdag. Ska försöka hinna blogga lite ändå såklart!
 
En kul grej är att det finns ett nytt avsnitt av Ridpodden ute. Denna gång med Jens Fredricson och Elisabet Lundholm som talar om bett och hjälptyglar. Riktigt intressant och kontroversiellt ämne! Jag är ett stort fan av Jens Fredricson som ni vet och det ska bli kul att höra vad han säger om detta. Elisabet Lundholm är A-tränare i dressyr och tränar bl.a. det svenska fälttävlanslandslaget. Lyssna på avsnittet här!
 
 
 

Kunskap

Hej på er! Känner mig faktiskt pigg idag, peppar peppar, och hoppas att det håller i sig! Tänkte att jag skulle inleda dagen med att tipsa om Jens Fredricsons senaste blogginlägg som jag tycker var så himla bra! Han beskriver hur han brukar rida ett vanligt pass med uppvärmning och lösgörande arbete.
 
I korthet skriver Jens att han som vanligt börjar ridpasset med en aktiv skritt på lång tygel, därefter plockar han upp tyglarna och känner igenom vikthjälperna. Sedan joggar han på i trav på en slingrig skogsväg för att jobba med hästens jämnvikt och därefter jobbar han volter, åttvolter och serpentiner på en äng. Perfekt träningspass enligt mig, brukar göra ungefär så och det funkar verkligen så bra. Läs hela bloggen här!
 
På tal om kunskap så klickade jag hem dessa fina böcker igår:
 
 
Köp boken här!
 
Köp boken här!
 
Känns som två riktiga grundböcker för de som tänkt sig att träna hästar eller hur? Grundarbetet är så otroligt viktigt och jag tror att det kan finnas några riktigt bra tips i dessa guldklimpar!
 

Nya grimmor

Min superdåliga dag blev rätt ok. Vi har fortsatt jobba med R:s flytt och fått en del annat gjort. Jag har också fått hem mina nya lädergrimmor från Ninas häst och hund. Ska prova dem på hästarna i veckan. Hoppas att er måndag blev bra också!