Hovet - Islandshästar - Underbar dag och hovslagarbesök

Underbar dag och hovslagarbesök

Hej allihop! Idag var jag uppe astidigt för att möta hovslagaren. Jag hann rida Slemma innan hon kom och sen tog jag en tur på Agnes och Fljóð efter det. Slemma fick gå på ridbanan med mysig skritt i skogen före och efter. Hon kändes toppen! Hon är mycket mer balanserad nu och jag kan rida övergångar och samla galoppen på volter. Hon är fortfarande en handfull att rida, men det kommer hon nog alltid vara. Är så glad att hon funkar så bra!


Agnes fick tölta på på vägen och kändes väldigt fräsch. Gjorde övergångar tölt-galopp-tölt och jobbade vidare på inramningen. Även vänstergaloppen funkade bra.

Fljóð fick komma ut en sväng på skogsvägarna. Hon har kommit på att galopp är jätteroligt, vilket är bra för att få lite extra bjudning i tölten. Hon gick strålande! Det är verkligen livet på en pinne att tölta i friskt tempo på en fantastisk häst vid en äng full med blommor i morgonsolen. 

Som vanligt blev skoningen bra. Gullan trixande lite och ville inte stå still, men de andra skötte sig bra och Agnes stod och sov nästan hela tiden. Hon verkade uppskatta att få manikyr haha! 

I morgon blir det stallet igen! Hoppas ni har haft en fin dag!