Vargdebatten?

Alltså shit! Kunde aldrig tro att det här med vargen skulle röra upp så mycket känslor! Som ni vet så var det alltså en varg i min hage i fredags. Jag skrev ett inlägg på fb i några olika forum för att informera folk om att vargen varit hos oss och varna. Jag tänker lite att om man har föl som är extra sårbara eller konvalescenter som inte bör blir skrämda och springa så vill man kanske ha info om detta för att kunna hålla lite extra koll.

Men alltså huuur upprörda blev inte vissa?
 
Jättemånga människor trodde att jag ljög. Andra var överygade om att vargen var döende av svält eftersom vargar tydligen kan se skillnad på tamdjur och vilda djur och därför aldrig skulle döda tamdjur (eh?). Någon blev bara jätteupprörd och började spamma tråden med printscreens från olika sidor om "vargens naturliga föda", oklart varför. Helt uppenbart är det här ämnet sjukt kontroversiellt. Här ser ni några av mina favoritkommentarer:
 
Den om vargens naturliga föda var så obegriplig så den orkar jag inte ens lägga upp, men ja ni ser ju.
 
För att göra det tydligt så var det såhär det gick till:
 
Min granne satt på ett jaktpass bredvid hästhagen. Han såg då en varg som sprang in i hagen och började jaga Gullan. Grannen konstaterade att det var en varg eftersom det var fullt dagsljus och han dessutom har varit jägare i vargtäta områden i 30 år. Som ni vet är Gullan en liten special snowflake och befann sig nere vid staketet medan de andra hästarna stod uppe vid utestallet. Gullan blev rädd och sprang upp till Fljóð och Slemma, som då gick ihop och försvarade henne genom att springa mot vargen och jaga ut den ur hagen. Pappa, som för övrigt också är jägare sedan 30 år tillbaka, befann sig i vårt hus som ligger bredvid hästhagen. Han sprang ut och mötte vargen, som då var på väg upp mot skogen bakom vårt hus. Pappa jagade sedan bort vargen genom att gå mot den och skrika. 
 
Vargen är friskt och välväxt och har norska naturvårdsverkets radiosändare i ett halsband runt halsen. Den är känd i området sedan tidigare och vi vet också att det är en hona. Det här är ingen bluff, det är inte någon hund, den "lekte" inte med hästarna, och nej, den är inte utsvulten. Att det enbart skulle vara utsvultna och desperata vargar som går på tamdjur är ren bullshit.
 
För er som vill se bilder på the actual varg, och då också kan konstatera att den vare sig är sjuk eller utmärglad, så finns det flera bra i gruppen Vargobs Södertörn. Såhär ser den ut ungefär:
 
Bildresultat för varg
Verkligen jättemysigt att ha en sånhär i hagen, tycker ni inte?
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress